2012. január 13., péntek

Megújult a szegedi Societas

2012. január 13-án Szeged városáért  tenni vágyó fiatalok gyűltek össze a helyi Szegfű Klubba, hogy újjáalakítsák a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szegedi szervezetét. Az ülésen részt vett a szervezet választmányi elnöke, Bihal Dávid is, illetve dr. Ujhelyi István, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, aki hasznos tanácsaival és jókívánságaival is ellátta a lelkes tagokat.

A Societas nem előzmények nélkül való Szegeden, hiszen a helyi szervezetet már 2008-ban megalapította egy lokálpatrióta fiatalokból álló 10-20 fős közösség, mely az évek során folyamatosan bővült a baloldal iránt elkötelezett, tenni akaró fiatalokkal.

A szegedi Societas több sikeres városi programmal állt elő az évek folyamán: étel-ital osztásokat, ruhagyűjtéseket, gyermeknapot szerveztek, a Societas Mikulás szeretetcsomagokkal lepte meg a rászoruló fiatal családokat, de mindemellett a választási kampányokból is kivették a részüket. Ajánlószelvényeket gyűjtöttek, kitelepülések tartottak, nem kis részben járulva hozzá 2010-ben a szocialisták nagyarányú választási győzelméhez Szegeden.

2011-re azonban sokan kiöregedtek vagy éppen más városok egyetemein, főiskoláin tanulnak, s ne talán-tán  el kellett hagyniuk Szeged városát, ezért a helyi fiatalok úgy határoztak, hogy 2012-ben újjáalakítják a szegedi Baloldali Ifjúsági Mozgalmat.

Szegeden is épül a mozgalom! Forrás: SOCIETAS
A helyi szervezet  péntek délután, 18 órakor tartotta meg alakuló ülését. Újabb fiatalok léptek be, illetve kívülről érkeztek olyan fiatalok, akik eddig a civil közösségekben tevékenykedtek.


Az ifjú szocialisták elfogadták a szervezet alapszabályát, s meghatározták azokat a helyi feladatokat, amelyek nyomán tevékenykedni szeretnének. Céljuk, hogy demokratikus értékek mentén munkálkodva, a sport és a kultúra integráló erejével, megpróbálják minél több és szélesebb rétegét megszólítani a fiatalságnak.


A tagság döntött a szervezet belső hierarchiáját illetően is: elnökükké Béres Balázst, alelnökké pedig Fojta Pétert és Lauer Violát választották. Az elnökség tagjai remélik, hogy a civil és politikai élet megannyi területén tevékenykedő tagságuk minél több fontos szegedi ügyben tud majd érdemben állást foglalni és eredményekkel kecsegtető munkát végezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése